In de Afghaanse keuken worden overheerlijke gerechten gemaakt en Parwin is een geweldige kok. U zult het merken als u een van haar recepten uitprobeert.
Niet alleen de kleur en geur van de gerechten zijn aantrekkelijk ook de manier van opdienen maakt het tot een feest om de Afghaanse keuken te leren kennen. Als je met een Afghaanse vrouw de winkel binnenstapt om Basmati rijst te kopen merk je bijvoorbeeld dat er vele soorten Basmati rijst bestaan en dat Afghanen een zeer
speciale voorkeur hebben. Als je de juiste soort in huis hebt gehaald vergt de manier van rijst in koud water weken, afgieten en koken een kunst die je niet zomaar onder de knie hebt. Zo gaat dat ook met lamsvlees, pompoen, courgettes, aubergines en wortel en tal van kruiden. Ik hoop dat dit kookboek u laat zien dat Afghanen een oude culinaire cultuur bezitten die het waard is te leren kennen.
dr. Ruth de Kanter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten